martes, 9 de febrero de 2010

Agent Dunham (o el desig d'ésser superman)

L'agent Olivia Dunham no és una agent de l'FBI normal. Diguem-ne que te poders, habilitats especials que la fan sensible davant de fets en què la resta dels mortals i companys de feina no poden fer res. l'Agent Dunham és humil i accepta aquesta habilitat de forma senzilla i pràctica: és el destí i ha de posar aquestes virtuts al servei del Bé.
A tots ens agradaria poder ser com l'agent Dunham, tenir una habilitat especial per alguna cosa que meravellés a tothom i, més difícil encara, poder utilitzar-la amb humilitat i seny.
Les seves habilitats són del tipus escoltar els morts i captar allò qué ve de realitats paral.leles, etc.
A mi m'agradaria poder saber què pensa la gent, saber llegir entre línies quan hom diu alguna cosa i saber interpretar la gestualitat de les persones... Tenir allò que en diuen intel.ligència emocional. No per treure'n un profit interessat, sinó per estar a l'alçada de les circumstàncies, no ferir susceptibilitats, evitar que la gent s'allunyi de mi pensant aquest no s'entera de res... Si això no fos possible, m'agradaria tenir l'habilitat de saber demanar perdó i poder arreglar les coses entre nosaltres. 
Mentres, acceptem la nostra mediocritat i envegem i admirem aquelles petites virtuts dels altres encara que, en el fons, ells també envegen i admiren coses d'altres persones i han de conviue amb les seves pròpies misèries.

1 comentario:

  1. Supongo que algún acontecimiento reciente te habrá llevado a escribir esto. El hecho de hacerlo es un gesto de humildad en sí mismo y, sí, tú también tienes eso que llamas "petites virtuts" que para otros resultan "superpoderes".

    ResponderEliminar